Wat is DNS?

Gepost in Woordenboek

DNS staat voor "Domain Name System".

Elke computer / server die op het internet is aangesloten, heeft een uniek (v4) IP adres toegewezen gekregen, in de vorm xxx.xxx.xxx.xxx.

Om naar een website te surfen, is het echter niet gebruiksvriendelijk om 4x 3 cijfers te onthouden. DNS zet dit IP adres transparant om naar een makkelijker te onthouden naam, en/of omgekeerd. Wanneer u in uw browser http://wwweb.be intikt, zal het DNS syteem dit vertalen naar 62.221.250.239, en vervolgens de computer (server) contacteren die op het internet bekend is met het nummer (IP adres) 62.221.250.239.

< Terug naar overzicht >